Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/a/2/icomp.be/httpd.www/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 536

Maakt jouw organisatie nog gebruik van Windows 7?

Als jouw organisatie nog gebruik maakt van Windows 7, dan raden wij je aan dit artikel goed te lezen. Microsoft beëindigt op 14 januari 2020 de ondersteuning van Windows 7. Dit houdt in dat er vanaf dat moment geen beveiligingsupdates voor deze versie van Windows worden uitgegeven. Uiteraard blijft de pc nog wel gewoon werken maar bugs en/of beveiligingslekken in Windows 7, die na 14 januari 2020 worden ontdekt, zullen niet meer gerepareerd worden. Hackers kunnen van deze onopgeloste bugs en lekken gebruik maken om zo binnen te dringen in jouw systeem.

Hierbij komt dat vanaf 25 mei 2018 de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing is. Indien jouw organisatie persoonsgegevens verwerkt, dient dit te gebeuren met up-to-date hardware en software. Vanaf 14 januari 2020 is Windows 7 geen up-to-do besturingssysteem meer en zou je dus niet aan de AVG voldoen.

Waarom stopt Microsoft met Windows 7?

De markt verandert en daarbij ook de systemen. Het kost veel geld en tijd om deze moderne systemen (zoals Office 365) geschikt te maken voor de verouderde versies van Windows. Het doel van Microsoft is dat iedereen daarom overstapt naar Windows 10. Microsoft heeft aangegeven dat als alle gebruikers op hetzelfde systeem zitten het gemakkelijker is om updates te ontwikkelen en deze op grote schaal uit te voeren.

De voordelen van de overstap naar Windows 10

  • Windows 10 is veiliger. Windows 7 zal onveilig worden in gebruik na 14 januari 2020
  • Het systeem blijft langer houdbaar, want de updates van Windows 10 lopen door tot 14 oktober 2025.
  • Het besturingssysteem is efficiënter in elkaar gezet, hierdoor laden programma’s sneller en zal het besturingssysteem ook minder vergen van de hardware.
  • Windows 10 sluit als beste aan op Microsoft Cloud oplossingen, zoals Office 365 en Microsoft 365.
  • Halfjaarlijks geeft Microsoft een grote update uit waarin altijd een nieuwe functionaliteit wordt ingevoerd.
  • Nieuwe apps of updates van apps worden steeds minder ondersteund op Windows 7, vooral na 14 januari 2020.